Skip to main content
Uncategorized

United4Education presenteert zich op 1 oktober en nodigt jou uit om mee te doen!

By augustus 31, 2014No Comments

Elk kind heeft recht op het beste onderwijs. Er is geen ouder die met minder genoegen zal nemen. Ouders moeten voetstoots ervan kunnen uitgaan dat hun kind op een school zit waar het uitstekend wordt voorbereid op een plek in de samenleving. Dit vinden we in Nederland zo vanzelfsprekend dat de vraag of dat ook werkelijk het geval is nauwelijks gesteld wordt. Scholen schrijven allemaal op hun website dat hun leerlingen in goede handen zijn en zolang er geen al te gekke dingen gebeuren op school, gaan ouders ervan uit dat het goed gaat. Zoals onze kinderen op dit moment naar school gaan zo zijn we tenslotte allemaal min of meer groot geworden.

Maar gaat het ook écht goed? Worden onze kinderen uitstekend voorbereid op hun plek in de samenleving? De samenleving van nu?

In vergelijking met andere landen doet Nederland het niet slecht. En toch zien we dat steeds meer leerlingen, ouders, scholen en wetenschappelijke instituten zich zorgen beginnen te maken en de roep om verandering van het onderwijs steeds luider klinkt. De samenleving verandert in rap tempo de laatste jaren. Maar de vraag of scholen de voorbereiding van hun leerlingen daar voldoende op aanpassen wordt nauwelijks gesteld. Het gesprek over wat kinderen nodig hebben om deel te kunnen nemen aan die veranderende samenleving wordt zelden op goede gronden gevoerd. Eerder lijkt het erop om alles zoveel mogelijk te laten hoe het is, want het gaat toch al jaren goed zo.

United4education is een nieuwe beweging van mensen in en buiten het onderwijs en gaat de noodzaak voor onderwijsvernieuwing onderwerp van gesprek maken. We stellen de vraag ‘krijgt elk kind het beste onderwijs?’ hardop en voeren er een rationeel debat over. United4eduction zet scholen die hun aanpak radicaal vernieuwen in de spotlights en geven ze de aandacht die ze verdienen voor hun moedige werk.

Ga naar http://united4education.org/ en doe mee!

 

Jan Fasen

Author Jan Fasen

More posts by Jan Fasen

Leave a Reply