Skip to main content
Uncategorized

Een leeromgeving met de vorming van leernetwerken als ultieme doel

By januari 18, 2013No Comments

Het eerste concrete aanbod staat erop! Op onze website www.connect2live.org kun je je aanmelden voor de module ‘mediawijsheid’. In het overzicht helemaal onderaan dit bericht kun je lezen wat voor de zomervakantie nog allemaal op het programma staat. We zitten nog middenin de ontwikkeling maar gaan nu toch al aan de slag.

Connect2live is onze (virtuele) leeromgeving voor leraren, leerlingen en ouders. Met als ultieme doel (wens) de vorming van leernetwerken die het leren blijvend aanjagen en ondersteunen. Daartoe kunnen leernetwerken aangemaakt worden op onze Edmodo omgeving op de website.

Connect2live is ontstaan vanuit onze visie dat leraren hun vragen, problemen en ontwikkeling dicht bij hun eigen praktijk moeten kunnen oppakken, op zo’n manier dat ze het geleerde morgen kunnen toepassen én dat de enorme diversiteit aan kennis en ervaring die in het team aanwezig ter beschikking komt voor elkaar. Als randvoorwaarde voor een professioneel personeelsbeleid.

Dat betekent dat onze eigen leraren een viertal modules aanbieden voor (voorlopig) onze eigen leraren en dat een poule van experts beschikbaar is die gemakkelijk benaderbaar zijn in de school voor vragen en advies. Maar we richten ons niet alleen op onze eigen leraren. Leraren van andere scholen mogen ook intekenen voor modules. Dat zijn voorlopig de modules die gericht zijn op het thema “leren in de 21e eeuw’. En die de komende weken beschikbaar komen. Een complete minor bieden we aan, maar je mag het ook in delen volgen. Elk afgeronde deel wordt afgesloten met een certificaat.

Daarnaast moet Connect2live een platform worden waar kennis gecreëerd wordt. De innovaties die binnen onze eigen school draaien komen er binnenkort op te staan. De betreffende leraren stellen een ondersteuningsvraag aan Connect2live en vormen een leernetwerk waar geïnteresseerden van andere scholen die met eenzelfde ontwikkeling bezig zijn lid van kunnen worden. Zo zullen er ook andere leernetwerken kunnen ontstaan, ook van andere scholen. Onderzoek doen en resultaten van onderzoek beschikbaar stellen voor leraren is bij kenniscreatie ontzettend belangrijk en zal daarom een prominente plaats krijgen.

Het ultieme doel van alles is om via Connect2live de randvoorwaarden te scheppen voor de vorming van diverse schooloverstijgende leernetwerken waar leraren, leerlingen en ouders elkaar kunnen ontmoeten. Op die manier geven we een impuls aan plezier in leren voor iedereen, maar vooral aan het samen op gang brengen van een ontwikkeling in het onderwijs die recht doet aan de leervraag van de 21e eeuwse leerling.

Bezoek onze website en volg ons op Twitter @Connect2Live Hashtag is #C2l

 

Aanbod tot aan de zomervakantie:

Module

Voor wie

prijs

Cursusleider(s)

Vervolg

 

 

 

 

 

Gebruik van klimaatschaal

Leraren Connect

100,00

 

leernetwerk

Invulling mentorles

Leraren Connect

100,00

 

leernetwerk

Ethiek van de leraar

Leraren Connect

100,00

 

leernetwerk

Coaching vaardigheden

Leraren Connect

100,00

 

leernetwerk

Mediawijsheid

leraren

350,00

 

leernetwerk

Cscl

leraren

350,00

 

leernetwerk

Maken van een prezi

Leraren Connect

50,00

leerlingen

 

Gebruik van je MacBook

Leraren Connect

50,00

leerlingen

 

Veilig op internet

Ouders

gratis

leraren en leerlingen

 

 

Jan Fasen

Author Jan Fasen

More posts by Jan Fasen

Leave a Reply