Ik heb niks met revoluties, wel met iedere dag het leven een beetje beter, liever nog, mooier maken. In school en daarbuiten. Door eenvoud. Door in actie te komen en te doen. In beide ligt vaak de start voor een oplossing van een uitdaging. Soms moet er iets voor overhoop gehaald worden. Soms is er wat moed en lef nodig. Ik zou het wel wat meer willen zien in scholen.

Ik boom graag over ideeën. Maar liever voer ik ze uit en onderzoek of ze werken. Ideeën waar leerlingen ook echt iets van gaan merken, anders is het verspilde moeite. Niet vanuit beleidsplannen, maar vanuit gezond verstand, verbeeldingskracht en de overvloed aan wetenschappelijke inzichten. Ik schrijf het pas op als het werkt.

Kinderen kunnen niet anders dan beter willen worden in het leven en leraren willen niets liever dan daar een bijdrage aan leveren. Daar gaat het om in school. Alles in school staat in dienst van dat doel. Het loopt als een rode draad door mijn werk als directeur bij Niekée in Roermond, waar ook Agora onderdeel van is en waar we ferme stappen zetten in het iedere dag een beetje beter en mooier maken van het onderwijs.

Onregelmatig deel ik hier waar ik mee bezig ben en wat me bezighoudt.