Leestijd: < 1 minuut

Ik heb niks met revoluties, wel met iedere dag het leven een beetje beter en mooier maken. Met een goed gemoed en optimisme. Door samen te werken en in actie te komen. In beide ligt vaak de start voor de oplossing van een probleem. Soms moet er iets voor overhoop gehaald worden. Dan is er moed en lef nodig.

Ik boom graag over ideeën. Maar nog liever voer ik ze uit en onderzoek of ze werken. Geen beleidsplannen schrijven, maar aan de slag gaan. Ons gezonde verstand, de verbeeldingskracht en de overvloed aan wetenschappelijke inzichten wijzen ons de weg. Ik schrijf dingen pas op als ze werken, niet eerder.

In mijn dagelijkse praktijk geef ik op diverse plekken leiding aan het realiseren van nieuwe ideeën en dromen in het onderwijs. Onderwijs moet per definitie innovatief zijn. Onderwijs heeft mee te deinen op de golven van de veranderende tijd door zich voortdurend af te vragen of het nog voldoende waarde toevoegt tegen de achtergrond van de op dat moment belangrijke waarden in de samenleving. Innovatief leiderschap in het onderwijs is een vak waar ik veel ervaring in heb en waar ik door de jaren heen een eigen stijl en aanpak bij ontwikkeld heb waar ik geregeld over vertel en masterclasses over geef. En ik help andere schoolleiders erbij die hun onderwijs in hun school willen innoveren.

Onregelmatig deel ik hier waar ik mee bezig ben en wat me bezighoudt.