Leestijd: 1 minuut

Ik heb niks met revoluties, wel met iedere dag het leven een beetje beter, liever nog, mooier maken. In school en daarbuiten. Door eenvoud. Door in actie te komen en te doen. In beide ligt vaak de start voor een oplossing van een probleem. Soms moet er iets voor overhoop gehaald worden. Soms is er moed en lef nodig.

Ik boom graag over ideeën. Ideeën waar leerlingen meteen wat aan hebben, anders is het verspilde moeite. Maar nog liever voer ik ideeën uit en onderzoek of ze werken. Niet door eerst beleidsplannen te schrijven, maar door meteen aan de slag te gaan vanuit gezond verstand, met verbeeldingskracht en geleid door de overvloed aan wetenschappelijke inzichten. Ik schrijf het pas op als het werkt, niet eerder.

Kinderen kunnen niet anders dan beter willen worden in het leven en leraren willen niets liever dan daar een bijdrage aan leveren. Daar gaat het om in school. Alles in school staat in dienst van dat doel. Het loopt als een rode draad door mijn werk als directeur bij Niekée in Roermond, waar ook Agora onderdeel van is en waar we ferme stappen zetten in het iedere dag een beetje beter en mooier maken van het onderwijs.

Onregelmatig deel ik hier waar ik mee bezig ben en wat me bezighoudt.