Leestijd: 2 minuten

Een masterclass over een boeiend en aansprekend praktijkverhaal is een ideale aftrap van een studiedag met je MT of je hele team. Deze masterclass kan een uur of een dagdeel duren, afhankelijk van wat je ermee beoogt.

In mijn masterclass maak je kennis met hoe we op diverse scholen het onderwijs gemoderniseerd en geïnnoveerd hebben. Hoe we vanuit visie en leiderschap, samen met iedereen die bij school betrokken is, van een onderwijsidee een geslaagde nieuwe onderwijspraktijk maakten. Mijn rol als schoolleider, of liever gezegd, mijn leiderschap staat centraal in de masterclass. Niet alleen het leiderschap van mij als schoolleider, maar het leiderschap van iedereen die erbij betrokken is. Welk leiderschap wordt dan gevraagd? Waar wordt mijn leiderschap door gedreven? Welke rol speelt mijn biografie en het door de jaren ontwikkeld waarden kompas daarin? En hoe zorgde die beiden ervoor dat ik de ongemakken die ik tegenkwam in de scholen waaraan ik leidinggaf niet langer kon negeren en wel in actie móest komen? En hoe neem je het voltallige team dan mee zonder dat vanaf dat moment het ‘managen van weerstand’ je dagtaak wordt. 

Tijdens de masterclass is interactie met de deelnemers vanzelfsprekend om tot de juiste diepgang te komen.

Wat levert de masterclass op voor de deelnemers?

Bewust worden dat iedereen in school leiderschap kan tonen.
Dat je eigen biografie, je waarden kompas en je team daarbij kunnen helpen.
De ongemakken benoemen die je tegenkomt in je huidige werk en die je het liefst vanaf vandaag samen wil oplossen.
Een inspirerende en energieke aftrap van je studiedag.

Wil je graag meer weten over deze masterclasses neem dan contact me op voor een afspraak.